Kabak Sıyırma Tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
En sağlıklı sebzelerden birisi olan kabağı, sevdiklerinize sevdirmeniz için; bu tarif birebir. Oldukça pratik bir tarif olan kabak sıyırma, tadı ile beğenileri toplayacaktır.

Kabak Sıyırma Tarifi

Malzemeler:
- 4-5 yaprak taze soğan
- 4 adet kabak
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Orta boy limonun yarısı
- 1 diş sarımsak
- Yarım su bardağı kadar ılık su
- 1 tutam tuz
- 3-4 dal dereotu

Kabak Sıyırma Tarifi


Yapılışı:
- Taze soğanları ve sarımsağı ince ince kıyın. Tavaya alarak, sıvı yağ ile birlikte kavurun.
- Kabakları güzelce yıkayıp, temizledikten sonra, çok ince şeritler halinde boyuna kesin. Bu işlemi yapmak için sebze soyucu kullanır iseniz; işiniz çok daha kolay olacaktır.
- Dilimlemiş olduğunuz kabakları da tavaya ekleyin ve hafif yumuşayana kadar kavurun.
- Yumuşamış olan kabakların üzerine, pirinci ve tuzu ekleyin. Üzerine ılık suyu dökün.
- Kabak sıyırma piştikten sonra, üzerine limonun suyunu sıkarak gezdirin ve dereotu ile süsleyin.
- Hazırlamış olduğunuz kabak sıyırmayı, et yemeklerinin ve zeytinyağlıların yanında meze olarak ikram edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder