-- Sponsorlu Bağlantılar --
Turşular, özellikle kış aylarının vazgeçilmezlerinden birisidir. Yazın sonlarında hazırlanan turşular, ilerideki dönemlerde, masalarınızı renklendirir. Klasik turşulardan sıkıldıysanız, bu farklı ve bir o kadar da lezzetli olan turşuyu mutlaka denemelisiniz. Verdiğimiz tarifte kullanılmakta olan malzemeler ile 1 büyük kavanoz turşu elde edersiniz. Malzemeleri, istediğiniz oranda azaltabilir ya da arttırabilirsiniz.Peynirli Biber Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram çökelek peyniri
- Yarım kilo etli biber (Kırmızı ya da yeşil)
- 1 tutam reyhan otu
- 1 tutam kırmızıbiber
- 3 diş kadar sarımsak ( sarımsağı seviyor iseniz; daha fazla da ekleyebilirsiniz.)
- 1 çay bardağı sirke
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı himalaya ya da kaya tuzu
Yapılışı:
- Çökelek peynirinin içerisine, baharatları koyarak karıştırın ve baharatların eşit dağılımını sağlayın.
- Biberlerin içini temizleyin ve yıkayın.
- Boşaltmış olduğunuz biberlerin içerisini, hazırlamış olduğunuz peynir harcı ile doldurun.
- Biberleri, içerisindeki peynirler dökülmeyecek şekilde kavanoza dizin. Kavanozun içerisine sarımsakları koyun.
- Su ve sirkeyi, bir kapta karıştırın. İçerisine tuzu ekleyin. Hazırlamış olduğunuz sıvı karışımı turşularınızın üzerinde gezdirerek dökün.
- Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Ters döndürerek, buzdolabında saklayın. Yaklaşık 2 hafta sonra, turşunuz hazır olacaktır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder