Bir Başka Kabak Mücver

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kabak mücver, değişik otların kabakla harmanlanması sonucunda ortaya çıkan ve kabak sevmeyenlerin bile hayır diyemeyeceği enfes bir lezzettir. Kabak Mücver hem hazırlanış olarak kolaydır hem de her türlü yemeğin yanına yakışır. Özel günlerinizde ve davetlerinizde Kabak Mücveri rahatlıkla hazırlayabilir ve şık bir sunumla misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Kabak Mücver Tarifi

Mücver Malzemeleri:

  • 4 kabak
  • 3 yumurta
  • 100 gr. beyaz peynir
  • 1 yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 5 çorba kaşığı un
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • Yoğurt
  • Tuz, karabiber
kabak mücver


Hazırlanışı:

Kabakları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Rondo yardımıyla kabakları  doğrayın ve genişçe bir kaba alın. Rondo yerine kabakları rende ile de rendeleyebilirsiniz. Bir süre kabakların suyunu salmasını bekleyin. Suyunu salan kabakları avucunuzun içine alın ve iyice sıkın. Unutmayın kabaklarda su kalmaması lazım. Yeşil soğanı yemeklik doğrayın ve kabakların içine ekleyin. Kabak karışımının içine üç yumurta kırın ve 100 gram peyniri ufalayarak ekleyin. Dereotu ile maydanozu iyice temizleyin ve ince ince kıyın. Ardından kabak karışımının içine ekleyin. Beş çorba kaşığı tepeleme unu, tuzu ve karabiberi de karışımın içine ekleyin.

Kaptaki tüm malzemeleri iyice karıştırın. Tavaya sıvı yağ koyarak ısınmasını bekleyin. Yağ ısındıktan sonra kaşık yardımıyla aldığınız kabak karışımını tavaya koyun ve kızartın. Kabak mücverleriniz kızardıktan sonra servis tabağına alın ve mücverler soğuduktan sonra sade ya da sarımsaklı yoğurtla servis edin. Afiyet Olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder