-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kırmızı biber gerek rengi gerekse tadı itibariyle çok sevilen bir sebzedir. Közlemesi, yemeği, salatası ve hatta salçası bile yapılabilen bu biber neredeyse mucizevî bir üründür. Her türlü yemeğe uyum sağlamasının yanında renk de verebilen kırmızı biberin en lezzetlisi yaz aylarında hormonsuz yetişenidir. Bu biber genelde halk arasında salçalık biber olarak bilinmektedir.Yoğurtlu Közlenmiş Biber
Malzemeler:
- 1 kilodan biraz daha az kırmızı biber
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Pul biber, kuru nane ve tuz
- İsteğe göre dereotu ya da maydanoz
Yapılışı:
- Biberleri fırın tepsisine dizin ve en yüksek ısı da fırınlayın. Yanmadan közlenen biberleri fırınlaması bittikten sonra çıkarıp soyun ve ince dilimler halinde kesin.
- Yoğurdu derin bir kaba alın ve ezdiğiniz sarımsakla tamamen karışana kadar karıştırın. Bu karışıma tuzu da ilave edin.
- Doğranmış kırmızı biberleri soğuttuktan sonra yoğurda ekleyin ve karıştırın.
- Servis tabağına hazırladığınız karışımı kenarlarına bulaşmamasına dikkat ederek dökün.
- Üzerini pul biber ve nane ile süsleyin. İsterseniz süsleme de taze nane yaprakları da kullanabilirsiniz. Nane sevmeyen kişiler nane yerine maydanoz, dereotu gibi sevdikleri herhangi bir yeşilliği de kullanabilirler.
- Tereyağı seviyorsanız yarım çorba kaşığı tereyağını eritip bu mezenin üzerine ekleyebilirsiniz. Tereyağı severler için güzel bir tat ortaya çıkacaktır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder