Antep Usulü Ezme

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Ezme birçok yemeğin yanında servis edilebileceği gibi kahvaltılarında vazgeçilmezidir. Özellikle acıyı çok sevenlerin sofralarından eksik etmeyecekleri bir lezzettir.

Antep Usulü Ezme Tarifi

Malzemeler;
- 6 adet orta boy domates
- 2 adet sivri biber
- 2 adet orta boy soğan
- 5 – 6 büyük diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 2 tepeleme yemek kaşığı sumak
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kekik
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tepeleme tatlı kaşığı karabiber
- 1 tepeleme tatlı kaşığı pul biber
- 3 – 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 limon suyu
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı

Antep Usulü Ezme


Yapılışı;
- Soğanları, domatesleri, maydanozları ve sivri biberleri robottan geçirerek ezin.
- Bu karışımın içerisine bütün baharatları, limon suyunu zeytinyağını ve nar ekşisini koyarak hepsini birlikte karıştırın.
- Tuz ve acılık derecesini istediğiniz oranda ayarlayabilirsiniz. Ezmenizin sunumunu yaparak, tüketebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder