-- Sponsorlu Bağlantılar --
Sütlü biber turşusu, lezzeti ile olduğu kadar faydaları ile de bilinmektedir. Pek çok uzman tarafından, diyetteki kişilere önerilen faydalı bir turşudur. Siz de bu turşunun tadına şimdiye kadar bakmadıysanız, mutlaka denemeli ve sofralarınızda yer vermelisiniz.Sütlü Biber Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 2 kilogram çökelek peyniri ya da kırık peynir
- 600 ml kadar yağlı süt
- 750 gram sivri biber
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Yapılışı:
- Biberleri uzunlamasına olacak şekilde 2 parçaya bölün ve çekirdeklerini temizleyin.
- Temizlediğiniz biberleri güzelce yıkayın ve kâğıt havlunun içerisine alarak 1 gece bekletin ve suyunun tamamen süzüldüğünden emin olun.
- Bir karıştırma kabına biberleri alın ve üzerine süt ile lor peyniri alarak, özdeşleşmelerini sağlayın.
- Karıştırma kabındaki karışımı, 4-5 gün kadar karıştırma kabında bekletin. Bu süre içerisinde, turşunun suyunu temiz bir havlu yardımı ile düzenli olarak alın ve kuru kalmalarını sağlayın.
- Turşunun suyu bittikten sonra, kavanozlara alın ve üzerine sızma zeytinyağını ekleyin.
- Kavanozdaki turşuları, en az 18-20 gün beklettikten sonra tüketmeye başlayın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder