-- Sponsorlu Bağlantılar --
İçli köfte çok essiz bir lezzettir. Birçok özel akşam yemeklerinde içli köfte yerini almıştır. Yapımı biraz zahmetli olsa da sonuçta elde edilen lezzete değecektir.Antep Usulü İçli Köfte
Malzemeler
Köftesi İçin;
- 500 gram köftelik bulgur
- 150 gram irmik
- 1 su bardağı un
- 300 gram yağlı dana kıyması
- 1 tane kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
İç Harcı İçin;
- 600 gram yağlı dana kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 adet taze kırmızı acı biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet orta boy domates
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- İki su bardağı ceviz
- Sıvıyağ
Yapılışı;
- Bulgur ve irmiği bir kaba alarak ıslatın. Çok cıvık olmamalıdır. Üzerini kapatın kabarsınlar.
- Soğan ve sarımsağı doğrayıcıdan geçirin.
- İrmik ve bulgurun üzerine un hariç bütün malzemeleri ekleyip yoğurun.
- İç harcı için kıymayı ocakta sıvıyağ ile kavurun.
- Üzerine soğan, biber salçası, rendelenmiş domates ekleyip karıştırın.
- Altını kısın ve cevizlerini, baharatlarını da ekleyin. Hamurun alarak şekil verin ve içerisine iç harcı koyun ve kapatın.
- Derin bir kapta kızartma yapmak için yağı ısıtın ve içli köftelerinizi iyice kızartın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder