Antep Usulü İçli Köfte

-- Sponsorlu Bağlantılar --
İçli köfte çok essiz bir lezzettir. Birçok özel akşam yemeklerinde içli köfte yerini almıştır. Yapımı biraz zahmetli olsa da sonuçta elde edilen lezzete değecektir.

Antep Usulü İçli Köfte

Malzemeler

Köftesi İçin;
- 500 gram köftelik bulgur
- 150 gram irmik
- 1 su bardağı un
- 300 gram yağlı dana kıyması
- 1 tane kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
İç Harcı İçin;
- 600 gram yağlı dana kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 adet taze kırmızı acı biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet orta boy domates
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- İki su bardağı ceviz
- Sıvıyağ

Antep Usulü İçli Köfte


Yapılışı;
- Bulgur ve irmiği bir kaba alarak ıslatın. Çok cıvık olmamalıdır. Üzerini kapatın kabarsınlar.
- Soğan ve sarımsağı doğrayıcıdan geçirin.
- İrmik ve bulgurun üzerine un hariç bütün malzemeleri ekleyip yoğurun.
- İç harcı için kıymayı ocakta sıvıyağ ile kavurun.
- Üzerine soğan, biber salçası, rendelenmiş domates ekleyip karıştırın.
- Altını kısın ve cevizlerini, baharatlarını da ekleyin. Hamurun alarak şekil verin ve içerisine iç harcı koyun ve kapatın.
- Derin bir kapta kızartma yapmak için yağı ısıtın ve içli köftelerinizi iyice kızartın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder