-- Sponsorlu Bağlantılar --
Domates, yaz ya da kış olmaksızın sofraların vazgeçilmez besinlerinden bir tanesidir. İçerisinde bolca likopen bulunan bu besin, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için de önemlidir. Salatalarda ya da közlenmiş olarak kullanabileceğiniz domatesi, turşu formu ile de kullanabilirsiniz.Domates Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 5 kilo kadar yeşil ham domates
- 2-3 dal taze kereviz
- 2 litre kadar üzüm sirkesi
- 5-6 adet orta boy havuç
- 15-20 diş sarımsak
- 1 tutam kaya tuzu
Yapılışı:
- Ham domatesleri güzelce yıkayın ve bir süre tuzlu suda bekletin.
- Yıkanan domateslerin 6-7 yerinden iğne ya da kürdan yardımı ile delin.
- Kerevizleri turşuyu kuracağınız kavanozun altına dizin ve üzerine domatesleri yerleştirin.
- Havuçları güzelce yıkadıktan sonra güzelce kazıyın. Dileğinize göre, boyuna ya da enine kesin. Dilimlediğiniz havuçları, domateslerin üzerine ilave edin.
- Sarımsakları, kavanozun üzerine dizin.
- Sirke ile tuzu karıştırın ve kavanozun üzerine ilave edin.
- Hazırladığınız turşunun kapağını kapatın ve en az 15 gün beklettikten sonra tüketmeye başlayın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder