Bamya Turşusu

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Turşular, özellikle kış aylarının vazgeçilmezlerindendir ve masalara renk katarlar. Siz de farklı turşulara masanızda yer vermekten hoşlananlardansanız, bu lezzetli turşuya da bir şans vermelisiniz. Tarif, 1 kiloluk bir kavanoza göre verilmektedir. Siz dilediğiniz şekilde arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.

Bamya Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • Yarım kilo kadar taze bamya
  • Yarım su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tepeleme yemek kaşığı himalaya ya da kaya tuzu
  • Yarım tatlı kaşığı limon tuzu
  • 4-5 diş sarımsak


Bamya Turşusu

Yapılışı:
- Bamyaları yıkayın temizleyin ve yarım saat kadar sirkeli suda bekleterek temizlenmelerini sağlayın.
- Temizlenen bamyalarınızın, uç kısımlarını koni şeklini vererek kesin.
- Sarımsakların yarısını, 2 parçaya bölerek kavanozun alt kısmına yerleştirin.
- Sarımsakların üzerine, hazırladığınız bamyaları ilave edin.
- Bamyaların üzerine, tekrar sarımsakları koyun.
- En üste, kaya tuzu ve limon tozunu ekleyin.
- Sirkeyi, kavanozun üzerinde dolaştırarak dökün.
- Son olarak, kaynamış suyu, kavanozu tamamen dolduracak şekilde ekleyin ve kavanozun kapağını kapattıktan sonra, ters çevirerek 2 saat kadar bekletin. Ardından buzdolabına alın ve en az 2 hafta bekleterek, tüketmeye başlayın.

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder