-- Sponsorlu Bağlantılar --
Turşular, özellikle kış aylarının vazgeçilmezlerindendir ve masalara renk katarlar. Siz de farklı turşulara masanızda yer vermekten hoşlananlardansanız, bu lezzetli turşuya da bir şans vermelisiniz. Tarif, 1 kiloluk bir kavanoza göre verilmektedir. Siz dilediğiniz şekilde arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.Bamya Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilo kadar taze bamya
- Yarım su bardağı üzüm sirkesi
- 1 tepeleme yemek kaşığı himalaya ya da kaya tuzu
- Yarım tatlı kaşığı limon tuzu
- 4-5 diş sarımsak
Yapılışı:
- Bamyaları yıkayın temizleyin ve yarım saat kadar sirkeli suda bekleterek temizlenmelerini sağlayın.
- Temizlenen bamyalarınızın, uç kısımlarını koni şeklini vererek kesin.
- Sarımsakların yarısını, 2 parçaya bölerek kavanozun alt kısmına yerleştirin.
- Sarımsakların üzerine, hazırladığınız bamyaları ilave edin.
- Bamyaların üzerine, tekrar sarımsakları koyun.
- En üste, kaya tuzu ve limon tozunu ekleyin.
- Sirkeyi, kavanozun üzerinde dolaştırarak dökün.
- Son olarak, kaynamış suyu, kavanozu tamamen dolduracak şekilde ekleyin ve kavanozun kapağını kapattıktan sonra, ters çevirerek 2 saat kadar bekletin. Ardından buzdolabına alın ve en az 2 hafta bekleterek, tüketmeye başlayın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder