Tavuklu Piyaz

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Piyaz, pek çok yemek ile uyumlu, lezzetli bir mezedir. Klasik halinin yanı sıra, farklı çeşitlerini yapmak da mümkündür. Tavuklu piyaz da bunlardan bir tanesi olup, denedikten sonra vazgeçemeyeceğiniz lezzetlerdendir.

Tavuklu Piyaz Tarifi

Malzemeler:
- 200 ml su bardağında kuru fasulye
- 1 adet orta boy soğan
- 250 gram kadar tavuk bonfile
- 2 çay kaşığı hardal
- 6-7 yemek kaşığı sirke
- 2-3 dil sarımsak
- 1 tutam pul biber
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 defne yaprağı
- 1 tutam tuz
- 7-8 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuklu Piyaz


Yapılışı:
- Fasulyeyi, 1 gece önceden tuzlu ya da karbonatlı suda bekletin.
- Beklettiğiniz fasulyeleri, yarım saat-45 dakika kadar haşlayın.
- Bir başka tencerede bonfileleri, defneyaprakları ile birlikte haşlayın.
- Sosunu hazırlamak için, hardal, sirke, ezilmiş sarımsak, pul biber, tuz ve yağı bir kâseye alın ve homojen bir kıvam yakalayana kadar karıştırın.
- Hazırladığınız sosu, fasulyelerin üzerine dökün.
- Soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın. Diğer malzemelerin içerisine katın.
- Son olarak, haşladığınız tavukları didikleyin ve fasulyelere katarak karıştırın ve sunumunu yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder