Domatesli Ciğer Kavurma

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Ciğer, herkesin severek yediği bir yiyecek olmasa da, sağlık açısından çok faydalı bir sakatattır. Domatesli ciğer kavurma tarifinde ise; kişilerin rahatsız olduğu koku olmaz ve normalde ciğeri sevmeyenler de rahatlıkla tüketebilir.

Domatesli Ciğer Kavurma Tarifi

Malzemeler:
- 1 kilogram kadar kuzu ya da dana ciğeri
- 2 adet orta boy kuzu ciğeri
- 2 adet kırmızı olgun domates
- 1 adet sivribiber
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
- Tuz, karabiber ve damak tadınıza uygun diğer baharatlar

Domatesli Ciğer Kavurma

Yapılışı:
- Öncelikle ciğeri, güzelce yıkayın ve bir süzgece alarak, tamamen süzülmesi için kendi haline bırakın.
- Soğanı, ince ince kıyın ve sıvıyağ ile birlikte bir tava ya da tencereye alın. Kısık ateşte, soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
- Biberleri önce ortadan ikiye ardından halka halka doğrayın ve soğanların üzerine ekleyerek, biberlerin de kavrulmasını bekleyin.
- Domatesleri mutfak robotundan geçirin ya da rendeleyin. Domatesleri de malzemelerin üzerine ekleyerek, domateslerin kaynamaya başlamasını bekleyin.
- Ciğerleri tencereye ekledikten sonra, üzerine baharatları da ekleyin. Ocağı en kısık haline alın ve domatesin suyu ile pişmesini bekleyin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder