Kızartmalık Mekik Tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Trakya bölgesine ait mekik tarifi 5 çaylarınızın vazgeçilmezi olacak.

Malzemeler:

1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı ekmek sodası
1 yemek kaşığı tuz
500 gr. yoğurt
Un

Kızartmalık Mekik Tarifi


Mekik nasıl yapılır:

Ekmek sodası ve tuz hariç diğer malzemeleri derince bir kapta yoğurun. daha sonra soda ve tuzu az miktarda (yaklaşık 2 yemek kaşığı) suda eritip hamura ekleyin ve yoğurma işlemine devam edin. Hamurun kıvamı cıvık olacaktır daha fazla un eklemeyin ve iyice yoğurup mayalanmaya bırakın. Yaklaşık 1-1,5 saat mayalanması yeterli olacaktır. Mayalanan hamuru un serptiğiniz mutfak tezgahına veya masaya alın ve merdane ile en az 1 parmak kalınlığına gelinceye kadar açın. Bir su bardağıyla veya tercih ettiğiniz başka bir kalıp ile kesin ve sıvıyağ koyduğunuz tavada her iki tarafını da kızartın. Puf puf ve içi dolu dolu bir hamur ortaya çıkacaktır. Kızarttıktan sonra kağıt peçete serdiğiniz tabakta yağını çektirip servis edebilirsiniz.

Püf Nokta: Hamurun mayalanması için rüzgarsız hava akımının olmadığı bir yer tercih edin ve mümkünce hamurunuzu cam bir kapta mayalanmaya bırakın. Sonrasında hamuru kaptan rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Ayrıca hamuru bir parmak kalınlığından daha ince açmayın, istediğiniz sonucu alamazsınız.

Ekmek sodasını marketlerden kolayca bulabilirsiniz.

Afiyet olsun...
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder