-- Sponsorlu Bağlantılar --
Her geçen gün fırınların daha da kötü şartlarda ekmek üretimi yapmaya devam edildiğinin görülmesinin üzerine, pek çok kişi ekmeğini evde kendisi yapmaya başlamıştır. Kimi zaman da klasik ekmek tadından uzaklaşarak, aromaları deneme isteği oluşmaktadır. İşte bu domatesli ekmek de alternatif olarak denemeniz gereken bir ekmek tarifidir.Domatesli Ekmek Tarifi
Malzemeler:
- 4-5 bardak tam buğday unu
- 1 paket yaş ya da kuru maya
- 200 ml kadar ılık süt
- 150 ml kadar ılık su
- 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- 1 tatlı kaşığı kadar şeker
- 3-4 adet kurutulmuş domates
Yapılışı:
- Öncelikle mayayı bir karıştırma kabının içine alın. Şeker ile sütü bir kapta karıştırdıktan sonra mayanın üzerine dökün ve maya kabarırken, siz domatesleri hazırlamaya geçin.
- Domatesleri ince ince doğrayın ve üzerine su ekleyerek yumuşamalar için bekletin.
- Kabarmış olan mayanın üzerine suyu ve tuzu, zeytinyağını da ilave edin.
- Ardından yavaş yavaş unu ilave etmeye başlayın. Hamurunuz kulak memesi kıvamını almaya başladıktan sonra, domatesin suyunu dökerek tanelerini hamura ekleyin ve bir miktar daha yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru, pişireceğiniz tepsi ya da kek kalıbına aldıktan sonra yarım saat kadar sararak dinlendirin ve ardından daha önceden ısırılmış olan 170 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder