Kıymasız Lezzetli Köfte Tarifleri

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Köfte illa etten yapılacak diye bir kural yok. Aşağıda gördüğünüz tariflerin hepsi etsiz, lezzetli, kolay yapılabilen ve farklı tariflerdir. Bir göz atın isterseniz.

Hindistan Cevizli Köfte:

Malzemeler:

6 adet orta boy patates

1 su bardağı sıvı yağ

1 kahve fincanı un

4 kahve fincanı galeta unu

3 yumurta

Tuz

Karabiber

Hindistan cevizi

Patatesleri soyup irice doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerini biraz kapatacak kadar su ilave edin ve harlı ocakta bir taşım kaynatıp ocaktan alın. suyunu süzün ve bu sefer susuz olarak ocağa koyun, kısık ateşte 3-4 dakika ısıtın sonra ocaktan alın ve püre haline getirin. Tuz, karabiber, 2 yumurta sarısı ve hindistan cevizini ekleyip yoğurun. Bu karışımdan iri fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve önceden içini unladığınız tepsiye atın. Unun bir kısmını da köftelerin üzerine serpin ve tepsiyi ileri geri hareket ettirip köftelerin tamamının unlanmasını sağlayın. Diğer tarafta çukur bir kabın içerisine 2 yumurta beyazını ve 1 yumurtayı ekleyip iyice çırpın. Köfteleri önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızgın yağa bırakın. Altın sarısı bir renk alınca yağını süzerek servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.

Kıymasız Lezzetli Köfte Tarifleri

Patlıcan Köftesi: 

Malzemeler:

4 adet iri patlıcan

1 kahve fincanı un

1,5 su bardağı süt

Yarım paket margarin

Yarın su bardağı kaşar rendesi

1 demet maydanoz

1 adet limon

Patlıcanları kabukları yanıncaya kadar közleyin. Sonrasında kabuklarını soyun ve içerisinde bir limonun suyu bulunan 4 bardak suyun içerisine bırakın. Ayrı bir kapta margarini eritin ve unu 2-3 dakika boyunca kavurun. Ocağın altını kıstıktan sonra unun içerisine 1,5 bardak sıcak sütü ilave edin ve iyice krema kıvamı alana kadar karıştırın. Yaklaşık 3 dakika daha ocakta beklettikten sonra ocaktan alın ve karışımın içerisine kaşar peyniri, tuz, ince kıyılmış maydanoz ve suları sıkılmış ve doğranmış patlıcanları ekleyin. Malzemelerin hepsini tel bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın ve karışımın ağzını kapatarak serin bir yerde 2 saat kadar dinlendirin. Dinlenen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve önceden kızdırdığınız yağ dolu tavaya atın. Nar gibi kızarıncaya kadar pişirin ve servis yapın.  

Pirinç Köftesi:

Malzemeler:

Artmış pilav

2 adet yumurta

2 çorba kaşığı kaşar rendesi

1-2 dilim bayat ekmek

Yarım bardak zeytinyağı

1 demet maydanoz

Karabiber

Kekik

Tuz

Bir gün öncesinden kalmış pilava yumurtaları ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Sonrasında ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kaşar rendesini ilave edin ve iyice karıştırın. Bu karışımdan uzun yassı köfteler hazırlayın ve ufaladığınız ekmek içine bulayıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın ve servis edin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder