-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kış hazırlıkları arasında önemli bir yere sahip olan domatesli patlıcan konservesi, hem kolay bir yapıma sahip olduğundan hem de çok lezzetli olduğundan hemen hemen her evde yapılan bir yiyecektir.Domatesli Patlıcan Konservesi Tarifi
Malzemeler;
- 3 kg domates
- 2 kg patlıcan
- ½ kg biber
- Tuz
- 4 -5 diş sarımsak
- Sıvı yağ
Hazırlanışı;
- Patlıcanları iyice yıkayın ve temizleyin. Patlıcanların uç kısımlarını kopararak, sonra alaca soyun. Geniş bir kap içerisine patlıcanları koyun ve üzerini bastıracak kadar su dökün. İçerisine tuz da dökerek acı tadının çıkması için 1 saat boyunca bekleyin.
- Kızartma tavasının içerisine, yeteri kadar sıvı yağ koyun ve orta ateşte ocağa koyun.
- Acısı çıkan patlıcanları, ısınan yağın içerisine atın ve her yerini eşit olarak kızartın.
- Kızartmış olduğunuz patlıcanların fazla yağının gitmesi için kağıt havlu üzerine alarak bekleyin.
- Biberleri yıkayın ve uç kısımlarını kestikten sonra, içindeki çekirdeklerini çıkarın.
- Kızartma yağının içerisine, biberleri de atarak kızartın ve kâğıt havlu üzerine alın.
- Domatesleri temizledikten, sonra küp şeklinde doğrayın ve uygun büyüklükte bir tencerenin içerisinde kaynamaya bırakın.
- Domatesler biraz kaynayıp suyunu çektikten sonra içerisine sarımsakları ezerek koyun.
- Bir süre bu şekilde kaynadıktan sonra içerisine patlıcanları ve biberleri de alarak bu şekilde kaynamaya bırakın.
- Ocağın altını kapattıktan sonra, kavanozlar sıcak bir şekilde doldurarak muhafaza edin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder