Et Salatası

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Et salatası, et sevenler için farklı bir lezzettir. Et salatası farklı şekillerde ve farklı malzemelerde yapılabilmektedir. Dilerseniz en fazla tercih edilen et salatasının malzemelerine ve yapılışına bir göz atalım:

Et salatası için gerekli malzemeler:

- 2 kg dana eti

- Yarım kilo domates

- Yarım kilo taze fasulye

- 100 gr. kuru soğan (isteğe göre taze soğan da olabilir)

- 250 gr. kornişon turşusu

- 150 ml. hazır Fransız salata sosu

- 5 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve isteğe göre çeşitli otlar.

Et Salatası

Öncelikle verdiğimiz malzemenin yaklaşık 10-12 porsiyon olduğunu belirtelim. Sizler kişi sayısına göre malzemeleri azaltarak da yapabilirsiniz. Öncelikle etler kuşbaşı şeklinde doğranır ve kısık ateşte haşlanır. Etlerin suyunu süzdükten sonra bir kap içine alınır. Domatesler soyularak çekirdekleri çıkarılır. Bu sırada taze fasulye küp şeklinde doğranıp haşlanarak suyu süzülür. Sonrasında domatesler ve kornişonlar küp şeklinde doğranır. Domatesler, haşlanan taze fasulyeler ve kornişonlar bir kapta iyice karıştırılır. Bu karışım etin üzerine serilir ve tüm malzeme karıştırılır. Bu karışımın üzerine hazır Fransa salata sosu yavaşça gezdirilir. Sonrasında damak tadımıza göre ince ince kıyılan otlar salatanın üzerinde gezdirilir ve servise hazır hale gelir.

Et sevenler bu farklı lezzeti mutlaka denemelidir. Özellikle iyice haşlanmış dana etinin zeytinyağı, hardal, sirke, karabiber, tuz ve az miktarda toz şeker gibi lezzetler içeren Fransız sosuyla birleşimi oldukça değişik ve özel bir lezzet oluşumuna neden olur.Hazır Fransız sosu bulamayanlar bu malzemeleri kullanarak sosu kendileri de hazırlayabilirler. Ayrıca kullanılan kuru soğan da salataya ayrı bir lezzet katmaktadır. Yine üzerine serpmek ve lezzet vermesi için kullanılan maydanoz ve dereotu gibi otlar salatayı daha sağlıklı bir hale getirmektedir.

Afiyet olsun..
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder