-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patatesi en çok kullandığımız sebzeler arasında. Her evde her sofrada pratik ve leziz onlarca çeşidiyle biz bayanların imdadına yetişir. Peki ya meze olarak denediniz mi? Denemediyseniz ilk tarifiniz benden olacak umarım beğenirsiniz.Bugün size patatese özgün bir ferahlık kazandıran roka ile mücverin hikayesini anlatacağım. Buyrun tarifi:Malzemeler:
- 2 yumurta
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 4 adet orta boy patates,
- 3 çorba kaşığı kıyılmış roka,
- 3 çorba kaşığı mısır unu,
- Tuz, nane, kekik, karabiber
- Tereyağı
Yapılışı:
Yumurta, mısır unu, karbonatı ve baharatları derin bir kapta iyice karıştıralım. Baharatları ne az ne de çok kullanın. İşin sırrı tam kararında kullanmakta, tadı ne ağır ne de belirsiz olsun.. Güzel olmasını istiyorsanız yumurtayı beyazlaşıncaya kadar çırpın. Kaşar peynirini de ilave edelim. Patatesleri soyup rendeleyelim. Rokaları temizleyip ince ince doğrayalım. Karışımın üstüne ilave edelim. Tavaya tereyağını alın, yağ ısınınca karışımı kepçe yardımıyla sevdiğiniz boyutlarda dökün. Üzerini sevdiğiniz baharatlarla süsleyebilirsiniz. Sıcak servis ederseniz daha iyi olur. Afiyet olsun…
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder