-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kısır, özellikle hanımların günlerinde, 5 çayı davetlerinde sındukları lezzetli ikramlar arasında vazgeçilmez bir yere sahiptir. Güzel hazırlanmış bir kısır böreğin, kekin yanına çok yakışır. Güzel bir kısır hazırlamak içinse kısır malzemesinin baş tacı olan bulguru mutlaka kırık bulgurdan seçmek ve ılık su ile uzun süre bulguru demlemek gerekir. Ayrıca çeşitli baharatlarla kısırın lezzeti zenginleştirilmeli ve nar ekşisiyle lezzetine lezzet katılmalıdır.MALZEMELER:
1,5 su bardağı ince bulgur,
1,5 su bardağı ılık su,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
4-5 sap taze soğan
5-6 adet kornişon turşu
2 adet domates,(isteğe bağlı)
1 kase kıyılmış maydanoz,
1 kase kıyılmış marul
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane,
1 fincan zeytinyağı,
Tuz
Nar ekşisi.
HAZIRLANIŞI:
Bulguru yıkayıp bir kaba alın ve ılık su ekleyip kapağını kapatarak demlenmesi için 20 dakika bekleyin. Bir fincan zeytinyağını ve tuzu bir tencereye ekleyin ve ocağın altını en düşük seviyeye getirin. Tencerenin içine domates ve biber salçalarını ve toz biberi ekleyip kısık ateşte kavurun. Ardından salçalı karışımı bulguru da ekleyin. 1 tatlı kaşığı naneyi, 1 tatlı kaşığı kimyonu ekleyip iyice karıştırın. Marulu, maydanozu, yeşil soğanı ince ince kıyın ve kornişon turşuyu ve isteğe bağlı domatesi küp küp doğrayın. Ardından ılımış baharatlı salçalı bulgur ile yeşillikleri bir kapta karıştırın ve en son üzerine nar ekşisi dökerek servis edin. Unutmayın Kısırın içindeki yeşillikler çabuk bozulacağından yemeğin hızlı bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder