-- Sponsorlu Bağlantılar --
Mayonezli Balık Salatası Tarifi 5 kişiliktir.
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 kg kefal, levrek veya kırlangıç
- 1 soğan
- 10 dal maydanoz
- 4 tane kornişon
- 8 çorba kaşığı mayonez
|
Mayonezli balık salatası |
Öncelikli olarak balıkları temizleyip yıkayın. Daha sonra parçalara ayırın ve tencereye yerleştirin. Balıkların aralarına soyulmuş ve ikiye ayrılmış soğanla maydanoz dallarını koyun.Tencereye balıkların üzerini örtecek kadar su ekleyip haşlayın. Suyu kaynattıktan sonra tuzunu koyun ve 15 dakika kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın ve balıkları sudan çıkarın.
Balıklar soğuduktan sonra derilerini ve kılçıklarını çıkarıp küçük parçalara ayırın. Mayonezin yarısını balıkla karıştırın ve bir tabağa yayın. Mayonezin kalan kısmını da üzerine döküp kornişonla süsleyerek servise sunun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder