-- Sponsorlu Bağlantılar --
Merhaba bugün sizler için çok özel bir tarif denedim. Bu özgün tadı sizinle hemen paylaşmak istiyorum. Tarifimizin adı "Cevizli kısır". Cevizin kısıra yakışacağı konusunda şüphelerim vardı ancak çok yakıştı! Kısıra farklı bir boyut kazandırdı bu tarifle sevdiklerinize küçük bir sürpriz yapmaya ne dersiniz… İşte o mucize tarif:Malzemeler :
1 su bardağı kısırlık bulgur,
1 su bardağı kaynar su,
1 orta boy kuru soğan,
1 çay bardağı zeytinyağı,
Yarım demet maydanoz,
150 gram ceviz içi,
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı salça (tercihe göre biber salçası da kullanılabilir),
1 küçük domates (içine rendelemek için),
1 yemek kaşığı tahin (değişiklik arayanlar için cevizle birlikte muhteşem bir tat olacaktır),
Yarım çay kaşığı yenibahar (sakın miktarı arttırmayın tadı bu miktarda muntazam oluyor)
1 buçuk çay kaşığı sumak ,
çeyrek çay kaşığı nane
1 tepeleme çay kaşığı kimyon ,
bir çimdik kekik
Yarım çay kaşığı karabiber (isteğe göre pul biber de ilave edebilirsiniz)
Bir buçuk çay kaşığı tuz (isteğe göre artırıp azaltılabilir)
Yapılışı :
Derin bir kaba kısırlık bulgur konulur, üzerine kaynar su ilave edilir, üzerine kapak kapatılarak on –on beş dakika bekletilir. Suyunu çeken bulgurumuza tüm malzemeleri ekleyip beş dakika yoğurun. Ezilmiş ceviz içini ve tahini dökerek beş dakika daha yoğurun. Evet kısırımız hazır. İçerisine marul koyduğunuz servis tabağına kısırı hoş şekillerde ilave edebilirsiniz o sizin yaratıcılığınıza kalmış. Afiyet olsun…
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Boz bu kisora muammara deriz elinize emeğinize sağlık
YanıtlaSil