-- Sponsorlu Bağlantılar --
Özellikle kış mevsiminin lahana mevsimi olması nedeniyle sofralarda sık sık yer alan lezzetlerden biridir. Farklı yörelere göre değişik şekillerde yapılan lahana sarmasının domates ile yapılanı daha çok tercih edilmektedir.Domatesli Lahana Sarması Tarifi
Malzemeler;
- 1 adet orta boy beyaz lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy soğan
- 250 gram yağlı dana kıyma
- 1 adet limon
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı;
- Lahana sarması yapmak için ilk olarak, soğanların kabuklarını soyun ve doğrama tahtasının üzerine alarak çok ince olacak bir şekilde doğrayın.
- Bir tava içerisine soğanları alın ve çok az bir şekilde kavurduktan sonra üzerine kıymayı ilave edin ve ikisini birlikte kavurmaya başlayın.
- Domatesleri yıkayıp temizledikten sonra, doğrama tahtasında çok minik küpler halinde doğrayın.
- Kavrulan kıymanın içerisine domatesleri ve pirinci de ilave ettikten sonra, karabiber ve tuzu da ekleyin.
- Bütün malzemeleri karıştırarak 5 dakika kadar pişmesini bekleyin.
- Lahananın yapraklarını kopardıktan sonra temizleyin. Sonrasında ise bir tencere içerisinde çok az bir süre haşlayın.
- Lahanayı küçük parçalara ayırın ve iç harcı koyarak sarın.
- Bir tencere içerisine lahanaları yerleştirin ve orta ateşte ocağa koyarak pişirin. Domatesli lahana sarmasını sıcak olarak servis edin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder