-- Sponsorlu Bağlantılar --
Fasulye Mücver, klasik kabak mücvere farklı ve lezzetli bir alternatif. Üstelik çok kolay ve pratik.Fasulye Mücver İçin Malzemeler:
- 250 gr. taze fasulye
- 2 adet yumurta
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- Yarım demet maydanoz (ince ince doğranmış)
- Yarım demet dereotu (ince ince doğranmış)
- 1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir
- Aldığı kadar un
- Tuz, karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
Fasulye Mücverin Hazırlanışı:
Taze fasulyeleri ayıklayıp ince ince doğrayın. Daha sonra yıkayıp tuzlu suda 5 dakika kadar haşlayın. Fasulyeler haşlanırken soğanı rendeleyin, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın, beyaz peyniri ezin. Fasulyeler haşlanınca yumurta, dereotu, maydanoz, soğan, peynir, tuz, karabiber ve unu bir kapta fasulyeler ile karıştırın. Sıvı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. Hamur hazır hale gelince bir kaşık yardımıyla hamuru kızgın yağa dökerek dilediğiniz büyüklükte mücverler oluşturun. Arkalı önlü pişirin. Fasulye Mücverleri sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Arzunuza göre yoğurtla da servis edebilirsiniz. Fasulye Mücver hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder