-- Sponsorlu Bağlantılar --
Köftenin, kebabın ve etin yanına çok yakışan, Ege’nin lezzetli mezelerinden biri Köpoğlu tarifini sizlerle paylaşıyoruz.Köpoğlu İçin Malzemeler:
- 2 adet patlıcan (orta boy)
- 2-3 adet domates
- 1 adet yeşil sivri biber
- Sıvı yağ ya da zeytin yağı
- Tuz, karabiber
Üzeri için:
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
Köpoğlu Hazırlanışı:
Patlıcanları közleyin. Közlediğiniz patlıcanları soğuk suyun içine atın. Böylece patlıcanların hem yanmış kısımları hem de kabukları daha kolay bir şekilde ayrılacak ortaya patlıcanın kullanacağımız kısmı daha kolay çıkacaktır. Aynı şekilde iki det sivri biberi de közleyip ayıklayın. Kabuklarını soyduğunuz patlıcanları küp şeklinde, biberleri de küçük küçük doğrayın ve bir kaba alın. Diğer bir tarafta bir tavaya kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri alın. İsterseniz rendeleyebilirsiniz. İçine arzu ettiğiniz kadar zeytin yağı, (zeytin yağı ağır geliyorsa sıvı yağ da kullanılabilir ama bu tür mezeler için zeytin yağı daha uygun olacaktır.) tuz ve karabiberi ekleyin. Dövülmüş sarımsağı da ilave edip bir süre kavurun. İçine közlenmiş biber ve patlıcanı ekleyin. Kıvamını alınca ocaktan alıp servis kabına yerleştirin. Üzerine çırptığınız sarımsaklı süzme yoğurdu ilave edin. Köpoğlu hazır. Afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder