Sarımsaklı jülyen sebze tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hem lezzetli hem de sağlıklı bir başlangıç yemeği anlatacağız. Sarımsaklı jülyen sebze yapımı kolay bir başlangıç yemeğidir.

Bu arada, sebze veya etlerin çubuklar halinde, kalınlık ve uzunlukları eşit olacak şekilde doğranması şekline mutfak dilinde jülyen doğrama denir.

Sarımsaklı jülyen sebze malzemeleri
  • 3 adet sarı Amerikan biberi
  • 3 adet havuç
  • Küçük bir demet rezene
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 4-5 sap maydanoz
Sarımsaklı jülyen sebze tarifi

Sarımsaklı jülyen sebze tarifi

Amerikan biberini ve havuçları iyice yıkadıktan sonra yukarıda anlatılan şekilde jülyen doğrayın.

Rezeneyi de ellerinizle iri parçalar halinde bölün. Biliyor musunuz, rezene sinirleri yatıştırmada ve sindirim problemlerinin çözülmesinde büyük bir yardımcıdır.

Diğer taraftan bir tavaya tere yağını koyup eritin. Tereyağı eridikten sonra içine sarımsakları atıp biraz daha kavurun ve iyice soteleyin.

Sonra rezeneyi ve jülyen doğradığınız sebzeleri tavaya koyun ve biraz daha tavada çevirin. Kızarırken sebzelerin rengini kaybetmemesi önemlidir. Bu şekilde besin değerlerini korumuş olursunuz.

Daha sonra sarımsaklı jülyen sebzeleri servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış maydanozları serpip servis edin.

Tadına doyamıyacaksınız.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder