Ciğer Ezmesi Tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Türk mutfağında özel bir yeri olan ciğer, sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Kan yapımını sağlamakta olan ciğer, ezme olarak oldukça lezzetli bir tarif olup, pek çok yemek ile de uyum sağlamaktadır. Siz de daha önceden bu tarifi denemediyseniz; daha fazla beklemeden keşfetmelisiniz.

Ciğer Ezmesi Tarifi

Malzemeler:
- 200 gram tavuk ciğeri
- 200 gram tavukgöğsü
- 1 su bardağı kadar ufalanmış bayat ekmek içi
- 6-7 adet ceviz
- 2 adet oda sıcaklığında yumurta
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kadar doğal kaymak
- Karabiber
- Tuz
ciğer ezmesi tarifi

Yapılışı:
- Tavukgöğsünü bir tencerede, tavuk ciğerini ise; farklı bir tencerede iyice yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan tavukların suyu, tamamen süzülene kadar süzgeçte bekletin.
- Yumurtaları haşlayın.
- Tavuk ciğeri, tavukgöğsü ve yumurtanın sarı kısmını, mutfak robotuna alın ve püre haline gelene kadar mutfak robotundan geçirin.
- Bayat ekmek içini de karışıma ekledikten sonra, çekmeye devam edin.
- Karışımın içerisine, zeytinyağı, ceviz, sarımsak, kaymak ve baharatları da ekleyerek ezmenizi hazırlayın.
- Eğer ezmenizin kıvamı fazla olur ise; içerisine süt katarak, istediğiniz kıvama getirmeniz mümkündür.
- Hazırlamış olduğunuz ciğer ezmesini servis tabağına alarak sunumunu yapabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder