-- Sponsorlu Bağlantılar --
Türk mutfağının vazgeçilmez mezelerinden biri olan Antep salatasını sizlere sunuyorum. Antep salatasının en beğendiğim yönü hem salata olarak sunum yapabilmeniz hem de acılı ekşili ezmelere biraz benzemesi.. Haydi gelin birlikte Antep diyarlarına hoş baharat kokularıyla dolu bir yolculuk yapalım..Malzemeler:
• 4 adet domates, 1 adet kuru soğan,
• 1 büyük sivri biber, 5 diş sarımsak ,
• Yarım demet maydanoz
• 1 adet salatalık turşusu
• Bir tatlı kaşığı limon suyu , bir tatlı kaşığı nar ekşisi , bir tatlı kaşığı sumak
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı ,
• Yarım çay kaşığı kimyon
• Damak tadınıza göre tuz, nane ve kekik
• Bir yaprak reyhan (tazeyse ince ince kıyın, kuruysa elinizde ufalayın)
• 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
Domates, biber, soğan ve maydanoz ince ince doğranır, sarımsaklar özenle ezilip içine ilave edilir. Salatalık turşusu küçük küçük doğranır, baharatlar ve ekşiler katılır. Üstünü ve yanlarını yine maydanoz ve baharatları kullanarak dilediğinizce süsleyebilirsiniz. Çok beğeneceksiniz . Afiyet olsun..
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder