Enginar Salatası

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Enginar Salatası için gereken malzemeler
  • 1 tane enginar 
  • limon suyu
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 tane göbek marul
  • 5 dal maydanoz
  • 2 dal taze soğan

1 tane enginar içerisinde limon suyu olan kaynamış suyun içerisine koyularak haşlanmaya bırakılır. Suda limon suyunun olmasının sebebi, enginarın kararmasını engellemek ve onun tadını çok daha güzel bir hale getirmektir. Haşlanmış olan enginar kenara ayrılarak soğumaya bırakılır. Diğer bir tarafta 1 adet orta boy domates, 1 adet salatalık doğranır. Sonrasında soğumuş olan enginar da aynı şekilde doğranır.

1 tane göbek marul iyice yıkanır. Ardından en büyük yaprak ya da orta boy 2 tane yaprak kenara ayrılır ve kalan marul ince bir şekilde doğranır. 5 dal maydanoz, 2 dal taze soğan da doğranarak enginar salatasının içerisine eklenir. Daha sonrasında bu eklenen malzemelerin her biri birbirine karışacak şekilde karıştırılır. Kenara ayrılmış olan marul yaprakları servis tabağının üstüne ikinci bir tabak gibi yerleştirilir. Sonrasında yapılmış olan salata dikkatli bir şekilde bu marulların içerisine eklenir. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve isteğe bağlı oranda limon ayrı bir kapta karıştırılarak salatanın üzerine eklenir. Son olarak da maydanozla süslenen salata servis yapılır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder