-- Sponsorlu Bağlantılar --
Ünlü mezelerden biri olan Baharat Soslu Mısırlı Antre tarifine bu yazımızda yer veriyoruz. Gereken malzemelerin listesi aşağıdaki gibidir.Malzemeler
Sos:
- yarım su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1'er yemek kaşığı limon suyu ve hardal
- yarım yemek kaşığı sirke
- yarım demet kıyılmış maydanoz
- bir çay kaşığı kekik
- nane, adaçayı, biberiye
Antre:
- 2 pırasa
- zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 yumurta akı
- yarım su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı toz maya
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 250 gram konserve mısır
- galeta unu
İyice yağlanmış olan sufle kabının içerisine galeta unu serpilir. Hazırlanmış olan mısırlı karışımın yarısı kaba dökülür. Üzerine pırasa dökülür ve sonrasında kalan karışım da üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış olan fırında 40 dakika benmari usulü pişirildikten sonra 20 dakika normal pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına ters çevrilen baharat soslu mısırlı antrenin üzerine buzdolabında bekletilen sos, çalkalanarak hafifçe üzerinde gezdirilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder