Baharat Soslu Mısırlı Antre

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Ünlü mezelerden biri olan Baharat Soslu Mısırlı Antre tarifine bu yazımızda yer veriyoruz. Gereken malzemelerin listesi aşağıdaki gibidir.

Malzemeler

Sos:
  • yarım su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1'er yemek kaşığı limon suyu ve hardal
  • yarım yemek kaşığı sirke
  • yarım demet kıyılmış maydanoz
  • bir çay kaşığı kekik
  •  nane, adaçayı, biberiye
Antre:
  • 2 pırasa
  • zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta akı
  • yarım su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı toz maya
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 
  • 250 gram konserve mısır 
  • galeta unu

Sosu hazırlamak için bir kavanozun içerisine yarım su bardağı tavuk suyu, 2 yemek kaşığı zeytin yağı, 1’er yemek kaşığı limon suyu ve hardal, yarım yemek kaşığı sirke, yarım demet kıyılmış maydanoz, bir çay kaşığı kekik, nane, adaçayı, biberiye eklenerek çok iyi şekilde çalkalanır ve buzdolabına kaldırılır. Başka bir yerde 2 pırasa halka şeklinde doğranır ve zeytinyağında 6 dakika sotelenir. Derin bir kapta 1 yumurta, 1 yumurta akı, yarım su bardağı süt, 4 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı toz maya, 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 250 gram konserve mısır karıştırılır.

İyice yağlanmış olan sufle kabının içerisine galeta unu serpilir. Hazırlanmış olan mısırlı karışımın yarısı kaba dökülür. Üzerine pırasa dökülür ve sonrasında kalan karışım da üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış olan fırında 40 dakika benmari usulü pişirildikten sonra 20 dakika normal pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına ters çevrilen baharat soslu mısırlı antrenin üzerine buzdolabında bekletilen sos, çalkalanarak hafifçe üzerinde gezdirilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder