-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yaz sofralarına koymak için lezzetli ve hafif bir yemek arayan hanımlara kabak ve peynirin buluştuğu çok ama çok pratik bir tarif olan Kabak Kayığı’nı denemelerini öneriyoruz.Kabak Kayığı İçin Malzemeler:
- 4 adet kabak (çok büyük olmamasına dikkat edin)
- 250 gr. lor peyniri (evde kalan dilediğiniz türde bir peyniri de kullanabilirsiniz)
- 2 dilim tost ekmeği (kenarları alınmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Yarım demet dereotu
- Tuz, karabiber
Kabak Kayığı Tarifi:
Kabakların kabuklarını bir bıçak yardımıyla kazıyın. Ortadan ikiye böldüğümüz kabakların içlerini kayık şeklini alacak şekilde oyun. Tost ekmeğini, ve sarımsağı rondodan geçirip üzerine zeytin yağı, yumurta, dereotu, lor peyniri, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı oyduğumuz kabakların içlerine doldurun. Bu arada fırını açıp 200 dereceye getirin. Geri kalan kabakları da doldurup yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına verin. Üzeri iyice kızarıncaya dek pişirin. Sıcak servis edin. Kabak Kayığı hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder