Avukma (Çingene Salatası)

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yazın kendini gösterdiği bugünlerde Aydın mutfağından bir esinti de ben getirdim sofralarınıza. Cıvıl cıvıl görünümüyle, ferah tadıyla kalplerinizi fethedecek.  Komşularınız veya arkadaşlarınız geldiğinde de bu pratik ve leziz mezeyi sofranızdan ayıramayacaksınız. Sizden istediğim püf nokta bu salatada çökelek peyniri kullanmanız. Tadına baktığınızda bana hak vereceksiniz.

Malzemeleri: 
•    100 gram çökelek
•    2 adet orta boy domates
•    1 adet büyük sivri biber,
•    3 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
•    1 adet kuru soğan
•    2 çorba kaşığı zeytinyağı
•    1 küçük salatalık (ince ve yuvarlak doğranır)
•    2 diş sarımsak
•    1 tatlı kaşığı limon suyu
•    1 çimdik kekik, nane ve pul biber

Avukma  (Çingene Salatası)


Yapılışı :
Domatesleri küçük olmayan küpler şeklinde doğrayın. Tabi kabuklarını soyduktan sonra. Soğanı piyaz şeklinde ince uzun doğrayın suda ovup sıkın ki acı suyu var ise gitsin. Biberleri de soğanları doğradığınız gibi doğrayın. Üzerine çökeleği, baharatları,limon suyunu ve yağı ilave ederek gelişigüzel karıştırın. Fazla karıştırırsanız görünümü bozulabilir. İşte avukmamız hazır afiyet olsun…
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder