-- Sponsorlu Bağlantılar --
Malzemeler;- 2 su bardağı bulgur
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber, kuru nane ve pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
Soğanlarımızı sivri bir bıçakla ince ince doğruyoruz. Geniş bir tencereye tereyağ ve sıvıyağ ekleyip kızdırıyoruz, sarımsak ve doğranmış soğanlarımızı tenceremize ekleyip pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Doğrama tahtasında domateslerimizi ve biberlerimizi ince ince doğrayıp bir tavada pişiriyoruz. Tavaya salçamızı ve bulgurumuzu da ekleyip iyice karıştıralım. Biz karıştırdıkça salça bulguru iyice emecektir. Nohutlarımızı ezilmemesi için sonradan karışıma ekliyoruz. Tüm bu karışıma artık suyu, tuzu ve diğer baharatları katabiliriz. Suyumuzu da ekledikten sonra kapağını kapatıp kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip ocağı kapatabilirsiniz. Meyhane pilavımız suyunu çektikten sonra bir kağıt havluyla kapağını kapatıp dinlenmesi için bekletiyoruz. Tarifi hazırlarken tavuk bulyon kullanmayı tercih ediyorsanız tuz miktarını yarı yarıya düşürebilirsiniz çünkü tavuk bulyonda yoğun miktarda tuz zaten bulunmaktadır. Ayrıca pilava kattığınız biberlerin acı olup olmadığını önceden kontrol etmelisiniz yoksa meyhane pilavınız yenilmeyecek şekilde acı olabilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder