Zeytinyağlı Ebegümeci

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Zeytinyağlı Ebegümeci'nin yapılışı ve malzemeleri:

İyice ayıklanmış ve kökleri, yabani otlarından tamamen temizlenmiş olan 1 kilo ebegümeci bitkisini bol suda topraklarından ayrılacak şekilde iyice yıkayın. Daha sonrasında yıkanmış olan ebegümecileri iyi bir şekilde süzdürerek küçük küçük doğrayın. Küçük olarak doğranmış ebegümecileri alabilecek büyüklükteki bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını koyarak kızmasını bekleyin. Ardından da ince kıyılmış 3 tane orta boy soğanı iyi bir şekilde kavurun. Pembeleşen ve saydamlaşan soğanların ardından da ebegümecileri ekleyerek 3-4 dakika iyi bir şekilde kavurun. Kavurmanın ardında da önceden yıkanmış olan 1 kahve fincanı pirinci de tencerenin içerisine ekleyin.


Pirincin hemen sonrasında yarım çay bardağı yağ ile birlikte göz kararına göre tuz ve 1 su bardağı kaynar suyu ilave ederek pişene kadar pişirin. Eğer ki ebegümeci verilmiş olan su ile tam olarak pişmezse zeytinyağlı ebegümeci içerisine pişme oranına göre kaynar su ilave edilebilecektir. İyice pişen ebegümeciler daha sonrasında soğumaya bırakılır. Ardından da tam olarak dinlenmiş bir şekilde, soğuk olarak servis yapılabilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder