-- Sponsorlu Bağlantılar --
Mantar çanağında et mezesi, pek bilinmedik ama lezzet yumağı bir mezedir. Tadına doyulmayacak bu lezzeti denemek istemez misiniz? Gelin bugün üstelik yapılması çok kolay olan mantar çanağında et mezesi yapalım.Mantar çanağında et mezesi malzemeleri
- 1 tane soğan
- 1 tane domates
- 250 gram kuşbaşı et
- 1 diş sarmısak
- Bir miktar kimyon
- 50 gram krem peynir
- Yarım su bardağı süt
- Bir miktar tuz ve karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- 250 gram mantar
Mantar çanağında et mezesi tarifi
Önce bir tavaya biraz zeytinyağı koyun ve küp küp doğradığınız soğanı soteleyin. Sonra domatesin kabuğunu soyun ve yine küp küp doğrayarak soğana ilave edin. En son eti de ilave edip kısık ateşte kendi suyunda pişirin. Etler çok küçük doğranmış olursa iyi olur.
Diğer tarafta sarmısağı ince ince kıyıp üzerine kimyon, krem peyniri ve sütü koyun ve güzelce karıştırın. Sonra da pişmeye devam eden etin üzerine ilave edin. Bir miktar tuz ve karabiber de serptikten sonra bir blender kullanarak bütün karışımı öğütün. Arkasından zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyip bir süre daha karıştın. Mezenin harcı hazır oldu işte.
Şimdi mantarların saplarını çıkarın ve bir fırın tepsisine dizin. Fırında 5-10 dakika kalması yeterli. Fırından aldığınız mantarların ortasına, meze harcını koyun. Eğer harç fazla sulu görünüyorsa içine bir miktar ekmek içi ilave edip biraz karıştırın.
Artık mantar çanağında et mezesi hazır. Üzerlerini farklı yeşillikler ile istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder