-- Sponsorlu Bağlantılar --
Nuraniye tarifi ve gereken malzemeler;- 1 su bardağı pirinç
- 5 tane kabak
- 1 demet yeşil soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 1 kaşe yoğurt
- 1 çorba kaşığı mayonez
- Göz kararı tuz
- İsteğe göre kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı;
Taze yeşil soğanlarımızı ince ince doğruyoruz. Bir tencereye bir miktar sıvı yağ ekleyip soğanlarımızı tencerede pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kabaklarımızı rendeleyip soğanları kavurduğumuz tencereye kabağımızı ekliyoruz. Kabaklarımız bir süre sonra pişerek suyunu çekecektir bundan sonra tenceremize pirincimizi de ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Pirinçlerimizde suyunu çekince tüpün altını kapatıp maydanozumuz ve dereotumuzu ince ince doğruyoruz. Doğradığımız yeşillikleri de tenceremize ekledikten sonra bir süre soğuması için bekliyoruz. Soğuduktan sonra karışımın içine mayonez ve yoğurdumuzu ekleyip servis tabağına alıyoruz. Mayonezde yumurta bulunduğu için çoğu kişi tarafından sevilmeyebilir bu sebeple siz sadece yoğurt kullanabilirsiniz. Son olarak servis tabağımızdaki nuraniyemize hem tat vermesi hemde estetik bir görüntü katması için bir tavada toz kırmızı biberimizi yağla beraber çok yanmayacak şekilde kızartıyoruz ve sıcak haliyle mezemizin üstüne döküyoruz. Size tavsiyem bu mezeyi akşam yemeğinden birkaç saat önce hazırlayarak dolapta soğuması için beklettikten sonra servis yapmanız olacaktır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder