-- Sponsorlu Bağlantılar --
Zeytin Piyazı Gaziantep yöresinden sofralarımıza gelmiş harika lezzette ve çok da hafif bir lezzet. İşte bu lezzetli mezenin pratik tarifi…Zeytin Piyazı İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil zeytin turşusu (kırmızı biberli)
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet taze nane
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi (limon suyu da olabilir)
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- Nar taneleri
Yeşil zeytinleri (halka şeklinde olacak), yarım demet maydanozu, yeşil soğanı (dış kabuğunu soyun ve beyaz kısımlarını da kullanmayın), yarım demek dereotunu ve yarım demet taze naneyi tek tek ve ince ince kıyın. 2 diş sarımsağı havanda dövün. Ceviz içlerini küçük parçalar halinde elinize ufalayın. 1 yemek kaşığı zeytin yağı ve 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ile beraber tüm malzemeleri iyice karıştırın. Arzuya göre nar ekşisi yerine limon suyu da kullanabilirsiniz. Üzerine nar taneleri dökün servis edin. Zeytin Piyazı hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder