-- Sponsorlu Bağlantılar --
Muhammara bir başka adıyla Cevizli Biber Antakya mutfağının en sevilen ve meşhur mezelerinden. Bu lezzetli mezeyi tatmanız ve sofralarınızı renklendirmeniz için sizlerle tarifini paylaşıyoruz.Muhammara (Cevizli Biber) İçin Malzemeler:
- 250 gr. ceviz içi
- 1 dilim ekmek içi
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 adet soğan
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı su
- Zeytinyağı (sıvı yağ kullanırsanız mezenin tadı istediğini gibi olamayacaktır.)
- Nar ekşisi
Muhammara'nın Hazırlanışı:
Soğanı ince ince doğrayın. Cevizleri ağza gelecek şekilde biraz iri olarak ufalayın. 1 çorba kaşığı biber salçası, ufalanmış 250 gr. ceviz, 1 adet doğranmış soğan, 1 dilim rondodan geçirilmiş ekmek içi, nar ekşisi, kimyon ve tuzu bir kaseye alın ve karıştırın. 1 çay bardağı suyu (kıvamını bulmazsa daha da ekleyebilirsiniz) karışım macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Servis kabına alın ve üzerine sızma zeytin yağı gezdirin. Muhammarayı hem akşam yemeklerinde hem de sabah kahvaltısında servis edebilirsiniz. Muhammara hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder