Diyet Kabak Sandalı

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Lezzetli ve doyurucu bir diyet yemeğidir. Ara öğünlerde tüketilebileceği gibi başlangıç yemeği olarak misafirlerinize de ikram edebileceğiniz bir tariftir.

Hazırlama Süresi: Yaklaşık 35 dakika

Malzemeler: (4 kişilik)
  • 4 Adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • Maydanoz ve dereotu
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber, karabiber ve nane
  • Limon

Diyet Kabak Sandalı


Hazırlanışı:

Ön hazırlık: Kabakların üzerini kazıyalım, derin bir tencerede kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar, kabaklar yumuşayana dek haşlayalım. Kabakların çok fazla yumuşamamasına dikkat edelim. Kabaklarımızın haşlama suyunu ayıralım. Haşlanan kabakları boyuna doğru ikiye keserek, içlerini bir sandal şeklinde oyalım.

Harç: Kabaklarımız haşlanırken içini hazırlayalım. İçi için piyazlık doğradığımız soğanı çok az zeytinyağı ve kabaklarımızın haşlama suyundan aldığımız bir iki yemek kaşığı su ile öldürelim. Üzerine rendelenmiş havucu ekleyerek biraz çevirelim. Karışıma ince doğradığımız kırmızı biberi ilave ederek, kısık ateşte çok az pişirelim. Hazırladığımız harcı odaktan aldıktan sonra ince kıydığımız yeşilliğimizin bir kısmını iyice karıştıralım, kalan yeşilliği bir kenarda ayıralım.

Tamamlanma Aşaması: Haşlanmış kabakları küçük bir fırın tepsisine yerleştirelim. Harcımızı kabaklara dolduralım. Kabakların üzerine kırmızı, kara pul biber ve biraz nane serpiştirelim. Kabak tepsimize, kabaklarımızın haşlama suyundan yarım çay bardağı kadar gezdirelim. Tepsimizi alüminyum folyo ile kapatarak orta dereceli önceden ısıtılmış fırına sürelim. Yaklaşık 20 dakika sonra kabaklarımızı fırından alalım.

Eğer kabakları doldururken harcımız artarsa bu harcı servis sırasında süsleme amacı kullanabilirsiniz. Kabaklarımız ılıdığında üzerine limon suyu gezdirip kalan yeşilliği serpiştirerek servis yapalım.

Not: Eğer kabak yemeğinizi bir başlangıç olarak misafirlerinize ikram etmek isterseniz diyet yemeğinde hazırlama koşullarına ek olarak, harcınızı haşlama suyu olmadan yarım çay bardağı  zeytinyağı ile hazırlayınız ve harcınıza ocaktan aldıktan sonra bir adet kesme şeker ile damak zevkinize göre tuz atınız.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder