Patlıcan Musakka

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Nefis patlıcan musakka için öncelikle gereken malzemeler ;

- 1 kilo patlıcan

- yarım kilo domates

- 250 gram soğan

- 5 adet yeşil biber

- 150 gram soğan

- 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber

- 120 gram sıvı yağ

Patlıcan Musakka


Öncelikle patlıcanları halkalar halinde birer parmak kalınlığında doğruyoruz. Patlıcanları dilimlemeden önce yağı ateşe atıyoruz ki ısınsın patlıcanı kestikten sonra hemen atalım (patlıcanların renginin kararmamasını istiyorsanız eğer tuzlu suda bekletebilirsiniz) ve patlıcanları kızartmaya atmadan önce mutlaka kurulayın.

Patlıcanlar birazcık kızardıkdan sonra rengi sarımsı olunca tencereden alıyoruz,  çünkü kıymayla birlikte pişecekler. Sıra domateslere geldi domatesleri kabuksuz bir şekilde küpler şeklinde doğruyoruz ve biberi de ince ince doğruyoruz aynı zamanda da soğanı da ince ince doğruyoruz. Sonra tencereye zeytin yağı koyup ısıtıyoruz ve ve ince ince doğradığımız soğanları tencereye koyuyoruz ve şeffaf bir renk alana kadar karıştırıyoruz. O arada kızarmış olan patlıcanlarımızı başka tencerenin dibine koyuyoruz. Diğer tarafta soğan rengini almaya başlayınca biberi de soğanın yanına atıyoruz ve biraz da bu şekilde biberler de 5 dakika kadar pişince içine kıymayı atıyoruz.  Kıyma da kavrulduktan sonra son olarak domatesleri ekliyoruz. Hazırladığımız harcın içine 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiberi ekliyoruz ve karıştırıyoruz ve ayrı tencereye yerleştirdiğimiz patlıcanların üstüne ekliyoruz ve üzerine 1 çay bardağı su ekliyoruz ve tencereyi 15 dakika pişiriyoruz. Üzerini yeşillikle süsleyerek servise sunabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder