-- Sponsorlu Bağlantılar --
Lezzet konusunda ustalaşmış bir tat arayışındaysanız, semizotu salatası sizin için muhteşem bir tat olacak. Ferahlatan tatlardan birisi olan semizotu salatası tarifini sizler için iki farklı türde vereceğiz. Bizim tercihimiz yoğurt ilaveli olanı denemeniz yönündedir. Baharatların ve semizotunun yoğurtla olan eşsiz uyumu, ortaya kimsenin hayır diyemediği bir tat çıkaracak.Malzemeler:
Kişi sayısına veya yapılacak meze miktarına bağlı olarak belirlenen miktarda semizotu,
Taze yoğurt veya süzme yoğurt kullanabilirsiniz, ama mezelerde kullanacağınız yoğurt seçeneği süzme olmalıdır.
Nane, kimyon, tuz
2 diş sarımsak
Üzerine gezdirmek için bir çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Doğranan semizotu, doğru kıvama getirilmiş yoğurdun (yoğurdu az miktarda su ile inceltebilirsiniz) içine ilave edilir.
Sarımsaklar ezilerek yoğurda ilave edilir; az miktarda kullanıldığı için rahatsızlık vermeyecek ve yoğurtta olmazsa olmaz bir tat bırakacaktır.
Nane, kimyon ve tuzu damak zevkinize göre mezeye ilave edin ve karıştırın.
Üzerine süs ve tat bütünlüğü sağlamak adına biraz zeytinyağı gezdirin.
Üzerine pul biber serperek daha güçlü bir görsel elde edebilirsiniz.
Eşsiz lezzetteki mezemiz yemek için hazır, afiyet olsun.
Semizotu salatasını sade yapmak için yoğurt yerine limon, soğan, maydanoz ve nar ekşisi kullanabilirsiniz. Ekşi hoş bir tat olacaktır.
Arasına katacağınız mısır tanecikleri, küp küp doğranmış kırmızı taze biberler ile salatanızı tamamlayabilir, seviyorsanız zeytin parçacıkları da ilave edebilirsiniz. Mezeniz servise hazır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:
Yorum Gönder