Patlıcanlı yaz mezesi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yaz aylarında mümkün olduğunca et ürünlerini daha az kullanıyoruz. Meyve ve sebzenin bol olduğu bu mevsimde ve bu arada hazırlanan yemekleri hepimiz çok severiz. Yazın sebzeleri çeşitli zevke ve tada uygun olarak karıştırarak ve ortaya lezzetli bir tat çıkarmak mümkündür. Patlıcanla hazırlanan bir hafif yemeğin tarifini sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Patlıcanlı yaz mezesi

Öncelikle aile fertlerinin sayısına uygun, gerekli miktarda patlıcan çizgili biçiminde soyulur ve uzunlamasına kesilir. Daha sonra tuzlanır ve acı suyu çıkarılır, ancak ezilmesin diye dikkatli sıkmak gerekir. Soyulup doğranmış patlıcanlar bitki yağında kızartılır.

Daha sonra ise iç harcı hazırlanıyor. İç için gerekli miktarda sarımsak ezilir, ezilmiş sarımsağa biraz dereotu doğranır. Sonra ceviz dövülmüş şekilde bu karışıma eklenir. Sonunda ise mayonez katılarak karıştırılır.

Bu içi kızartılmış patlıcanların her birine aynı miktarda koyup sarmak gerekir. Buzdolabında bir süre bekletildikten sonra servise sunulduğunda daha da lezzetli oluyor.

Patlıcanların açılmaması ve rahat yenmesi için kürdanlar saplanabilir. Oldukça lezzetli olan bu mezeyi hazırlayıp deneyebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder