-- Sponsorlu Bağlantılar --
Özenle ve güzelce hazırladığınız yemeklerinizin yanında masanızı şenlendirecek bir mezeye ihtiyacınız var ise ermeni mutfağının özel mezelerinden bir tanesi olan topiği denemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Topik yaparken ihtiyacınız olacak malzemeler arasında karanfil, tarçın, tahin ve bunlar gibi besleyici ürünler yer almaktadır. Yani topik bir bakımdan sağlık problemleri yaşayanlar içinde hiç düşünmeden yiyebilecekleri bir meze çeşididir. Topiğin malzemelerini sıralayacak olursak;Malzemeler:
Yarım kilo nohut
2 orta boy patates
350 gram tahin
1,5 kuru soğan
Yeteri kadar fıstık ve üzüm
Tarçın, karabiber ve tuz
Yapılışı:
Nohudu daha kolay pişirebilmek için geceden ıslatın ki ertesi gün pişirmeniz kolaylaşsın. Ertesi gün nohudu süzün ve yıkayın. Tekrar bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın. Kabukları patlayana kadar haşlayın. Diğer taraftan patateslerin kabuklarını soyun ve haşlamaya bırakın. Haşlanan patates ve nohutları rondodan geçirin. Geçirme işlemi bitince 50 gram tahin ilave edin ve yoğurun. Soğanları halka halka doğrayın ve tavada güzelce pişirin. İçerisine kalan tahini, karabiberi, tarçın ve ıslatılmış fıstık ile üzümü ilave edin ve karıştırın. Yoğurduğunuz nohut hamurundan ceviz büyüklüğünde parça alarak avcunuzun içerisine yayın. Hazırladığınız harçtan ilave edin ve bohça biçiminde ağzını kapatın. Hazırladığınız bohçaları tek tek streç filme sarın ve buzluğa bekletin. Hazırladığınız bu mezeleri soğuk olarak ve üzerlerine tarçın serpiştirerek servise hazırlayabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder