Rus salatası tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hanımların genellikle günlük toplantılarında ya da öğlen atıştırmalık olarak yaptıkları bir salata türü olan Rus salatasının nasıl yapıldığını sizlere anlatacağız. Kalori açısından düşük değerlere sahip olan bu salata her yaştan insanın gönül rahatlığıyla yiyebileceği bir besin türüdür. Gelin şimdi Rus salatası için gerekli olan malzemelere bakalım.

Malzemeler:

  • 8 tane ufak ya da orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 800 gram bezelye
  • 200 gram kornişon turşu
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
Rus salatası tarifi


Yapılışı:

Her şeyden önce salatımızı yapmaya başlamadan sebzelerimizi bol suyla bir yıkıyoruz. Yıkadıktan sonra kabukları soyulmuş patates ve havuçlarımızı ufak boyda küpler olacak şekilde doğruyoruz. Doğradığımız havuç ve patatesleri bir tencerede bezelyeler ile birlikte haşlamaya bırakıp derince bir kabın için aynı şekilde doğranmış turşumuzu, yoğurdumuzu ve mayonezimizi karıştırmaya başlıyoruz. Haşlanmış patates, havuç ve bezelyelerimizi soğuk suyla yıkadıktan sonra kabımızın içine alıyoruz. Salatanızın tuzunu isteğinizi göre ilave edip güzelce karıştırmaya başlıyoruz. Bütün malzemeler güzelce harmanlandıktan sonra bir servis tabağına alıp misafirlerinize sunabilirsiniz. Ayrıca isteğe göre ketçap, salça sosu ya da herhangi bir sos ile süsleme yapıp misafirlerinize daha samimi bir sunum yapabilirsiniz. Salatanızın içine isteğinize bağlı olarak soğan, salatalık gibi sebzeleri de ekleyip farklı bir tat oluşturabilirsiniz. Klasik Rus salatasını farklı tatlara sokabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder