-- Sponsorlu Bağlantılar --
Misafir kabul günlerinde salatalar vazgeçilmezdir ve her bayan bu günlerde farklı çeşit arayışına girerler. Şehriye salatası her bayan tarafından bilinmez bu yüzden siz de şehriye salatası sayesinde farklılıklar yaratabilirsiniz. Fazlasıyla doyurucu olması ve doyuruculuğunun yanı sıra fazlasıyla lezzetli ve pratik olması da tercih nedenini arttırıyor. Rengarenk olması da misafirlerin beğenisini kazanmayı başarıyor.Malzemeler:
- 1 kase arpa şehriye
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
- 1 paket konserve mısır
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet salatalık
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 15 adet kornişon turşusu
- 1 tutam taze nane
- 1 tutam tuz
- 2 kase sıcak su
Yapılışı:
Tencereye biraz sıvıyağ ilave edip arpa şehriyelerini renk değiştirecek şekilde kavuralım. Kavrulan şehriyelerin üzerine sıcak suyu ve tuzu ilave edip pilav gibi pişirin. Suyunu çekince demlenmeye bırakın, soğuyana kadar bekletin. Büyükçe bir kap içerisine havuçları rendeleyin, salatalık ve kornişon turşularını küp küp doğrayın, biberleri, taze soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın. Doğradığınız tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın. Soğumaya bıraktığınız arpa şehriyelerini ve konserve mısıra ekleyip karıştırın. Son olarak da tuz, limon, nar ekşisi ve zeytinyağını damak zevkinize göre ekleyin. Servis tabağına hazırladığınız salatayı dökün ve üzerini taze nane yaprakları ile süsleyip sunuma hazırlayın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder