-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yemeklerinize çeşit katmak ve muhteşem yaz sofraları hazırlamak için, yoğurtlu patates salatası tarifini vazgeçilmez mezeleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Lezzeti ile olay yaratan meze, yoğurtla patates tatlarının birleşiminden; tahminlerin çok çok üstünde bir lezzet çıkartıyor. Eğer hala bu tarifi denemeyenler varsa hemen denesin. Pratik tarif pikniklerde, özel misafirleriniz için hazırladığınız akşam yemeklerinde size zamandan kazandırırken, mükemmeli de bir arada yaşatacak.Malzemeler:
7 orta boy patates
7 yemek kaşığı yoğurt
Limon
1 yemek kaşığı mayonez
Maydanoz, dereotu
Pulbiber, kuru nane, tuz
Zeytinyağı
Yarım soğan
Yapılışı:
Haşladığınız patatesler piştiğinde, yumuşamadan ocaktan alın ve kabuklarını soyarak püre haline getirin.
İçerisine doğradığınız bir miktar maydanozu, doğranmış bir tutam kadar dereotunu ve doğranmış soğanı dökerek tuz ekleyin ve karıştırın.
Limon ve baharatlarımızı ekledikten sonra iki yemek kaşığı zeytinyağı, pürenin içine atılır.
Yoğurt ezilerek güzel bir kıvama getirilir, çok katıysa biraz su ile karıştırılır, kıvamı iyiyse direk ezebilirsiniz. Yoğurdumuza bir tutam nane eklenir.
Patates katmanını alta düzgün bir şekilde döşedikten sonra üzerine ince bir tabaka yoğurt karışımını kaşıkla yedirin ve üzerini tekrar patates ile döşeyerek en son katı yine yoğurt ile sonlandırın. Böylece görsellik açısından muhteşem bir şölen yaratacak ve tuzlu meze olmasına karşın pastaya benzer görünümü ile tadanların algısında şok etkisi bırakarak lezzetten daha fazla haz almalarını sağlayacaksınız.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder