-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yeşil salata sosu arzu ettiğiniz her türlü salataya enfes bir tat verecek oldukça lezzetli ve kıvamlı içinde bolca sebze barındıran bir salata sosu. Klasik salata soslarından sıkılan ve yeni tarifler denemek isteyen hanımların çok hoşuna gidecek bu tarifi 5 ya da 10 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayarak salatanızla beraber ya da dilerseniz kızarmış ekmek, sarımsaklı ekmek gibi aperatiflerle de birlikte sunabilirsiniz.Yeşil Salata Sosu İçin Malzemeler:
- 2 tatlı kaşığı hardal
- 1 su bardağı (250 ml) yoğurt
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı (ya da sıvı yağ)
- 10 dal frenk soğanı (yeşil soğanın yeşil ve ince kısımları da işinizi görecektir)
- 1 dal maydanoz
- 1 dal tere
- 1 adet yeşil soğan
- Arzu ettiğiniz miktarda tuz, karabiber
Yeşil Salata Sosu Tarifi:
Öncelikle 10 dal frenk soğanı, 1 dal maydanoz, 1 dal tere ve 1 adet yeşil soğanı ince ince kıyın. Diğer tarafta 2 tatlı kaşığı hardal, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 yemek kaşığı zeytin yağı (sıvı yağ), tuz, karabiber ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştırın. Homojen hale gelen malzemelerin içine ince ince kıydığınız yeşillikleri ilave edin. Biraz daha karıştırıp tüm malzemelerin iyice karışması ve küçülmesi için mutfak robotundan geçirin. Hazırladığınız sosu salatanız ile birleştirin ve iyice harmanlayın. Tüm malzemelerin sos ile buluşması çok önemli. Dilerseniz sosunuzu bir servis kabına alıp da sofranızda arzu edenlere sunabilirsiniz. Bu sos kızarmış hamur, sarımsaklı ekmek ya da kızarmış, haşlanmış karnabahar, patlıcan, kabak gibi yiyeceklerle de çok iyi uyum sağlayacaktır. Sosunuzu bu yiyeceklerin yanında küçük bir dip sos kasesinde de sunabilirsiniz. Yeşil salata sosu hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder