-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patates salatası, ülkemizde en çok tercih edilmekte olan salatalar arasında yer almaktadır. Yanında kısır ve çeşitli hamur işleri ile mükemmel bir uyumun ortaya çıkmasını sağlar. Şimdiye kadar denemediyseniz, bu salatanın Viyana usulü halini de mutlaka denemelisiniz.Viyana Usulü Patates Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 3-4 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 adet küçük kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
- 2 çay kaşığı mayonez
- 2 çay kaşığı hardal
- 1 orta boy limonun suyu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılışı:
- Soğanları oldukça ince olacak şekilde doğrayın ve bir tavaya alın. Üzerine zeytinyağı ekleyin.
- Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar, patateslerin kabuklarını soyun ve ince halkalar şeklinde doğrayın.
- Patatesleri, soğanın üzerine alarak kavurmaya devam edin.
- Bir kapta hardal, mayonez, limon suyu ve tuz ile karabiberi karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
- Maydanozları patateslerin üzerine ekledikten sonra, karışımı da ilave edin ve 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
- Hazırladığınız patates salatasını ılık olarak servis edin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder