-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hem büyüleyiciliğiyle, hem de sağlık açısında harika besinlerdir, brokoli ve havuç. Her ikisinin de faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok, bu yüzden hemen bu güzel salatamıza geçelim.Öncelikle ihtiyacımız olan taze bir brokoli bunu nasıl anlarız, brokoli tanecikli bir bitkidir, eğer alırken küçük tanecikli olanı tercih ederseniz daha da lezzetli bir salata olur. Havuçta da ince olanlar her zaman tercihiniz olmalı. Malzemeleri hazırladıktan sonra bir tencere veya tercih size kalmış herhangi bir kabın için su koyup, kaynaması için ocağa alın.
Brokoli ve havuçları kendi tercih ve zevkinize göre doğrayıp, bol su ile yıkayın (önceden sirkeli suda bekletmek bakteri ve mikropları öldürmenin en etkili yoludur). Daha sonra su kaynamaya başladığında havuçlar daha sert olduğundan, önce onları plastik olmayacak bir kaba koyup kaynayan su kabının üzerine koyup, buhar yardımı ile hafif pişiriyoruz. Sonrasında aynı yöntemi brokoliye de uyguluyoruz, ancak o daha kolay pişeceği için brokoliyi daha kısa süre buharda tutuyoruz.
Hepsi piştikten sonra salata kasemize alıyoruz ve isteğe göre tuz, zeytin yağı, limon veya sirke ile sosluyoruz, dilerseniz limon ve sirke yerine yoğurt da tercih edebilirsiniz . Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Afiyet olsun .....!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder