-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hazırlama süresi : 15 dakikaDinlendirme süresi : 2 saat
Zorluk : Çok kolay
Kalori : Kişi başı 116
Malzemeler: 4 Kişilik
- 1 küçük lahana
- 2 havuç
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 soğan
- 4 çorba kaşığı mayonez
- 1/2 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı elma sirkesi
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Tarif
Küçük bir lahananın üst yapraklarını çıkarın. Lahanayı yıkayın. Küçük ve ince şeritler halinde kesin ya da rendeleyin.
Havuçları soyun ve rendeleyin. Soğanın kabuğunu çıkarın ve ince şeritler halinde kesin.
Bir salata tabağına sirke, mayonez, yoğurt ve şekeri ekleyin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
Sebzeleri ekleyerek tekrar karıştırın.
2-3 saat buzdolabında bekleterek servis edin.
Şefin yorumu: Bu salata bir gün önceden hazırlanabilir. Kapalı bir kavanozda 3-4 gün bekleyebilir. Üzerine bir miktar taze ceviz, birkaç dilim ince kesilmiş elma ve kuru üzüm eklenebilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder