-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bayatlamış olan ekmeklerinizi, atmamak için birçok yol bulunmaktadır. Bunlardan birisi de tarifini vereceğimiz brokoli salatasıdır. Bu tarif ile hem bayat ekmeklerinizi değerlendirebilir hem de lezzetli ve farklı bir salatayı misafirlerinize sunabilirsiniz.Kızarmış Ekmekli Brokoli Salatası Tarifi:
Malzemeler:
1 adet orta boy brokoli
2 adet patates
2-3 dal taze nane
2 adet kırmızıbiber
Çeyrek demet maydanoz
Yarım mısır konservesi
3-4 dilim bayat tost ekmeği
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı:
- Öncelikle brokoli küçük parçalara ayrılarak haşlanmalıdır. Bunun için büyük bir tencerede 5-10 dakika haşlayabileceğiniz gibi, vitaminlerinin kaybolmaması için, kaynamakta olan su ile dolu olan tencerenin üzerine, demir süzgeç koyup brokolileri içerisine ilave ederek de haşlanmasını sağlayabilirsiniz.
- Kırmızıbiberleri közlemeli ya da közlenmiş kırmızıbiber konservesi kullanmalısınız. Közlenmiş biberlerinizi küçük dilimler halinde kesmelisiniz.
- Patatesleri küçük küpler halinde doğrayarak, kızgın yağda kızarmalı ve bir süre kâğıt havlunun üzerinde bekleterek yağını çekmesini sağlamalısınız.
- Maydanoz ve naneleri ince ince kıymalısınız.
- Küp küp kesmiş olduğunuz bayat ekmekleri, az miktarda zeytinyağı ile kızartmalısınız.
- Başka bir kapta mayonez, yoğurt ve ezilmiş olan sarımsağı karıştırmalısınız.
- Bir borcama öncelikle brokolileri ve patatesleri dökmeli, ardından közlenmiş biber ve yeşillikleri eklemelisiniz. Sebzelerinizin üzerine de yoğurt karışımını ilave etmeli ve harmanlamalısınız. Kızartmış olduğunuz kıtır ekmekleri ve mısır konservesini kaba koyarak karıştırmalısınız. Son olarak da limon ve zeytinyağı ile hazırlamış olduğunuz salata sosunuzu salatanıza ilave ederek servise hazır hale getirebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder