-- Sponsorlu Bağlantılar --
Misafirleriniz için değişik ve lezzetli tatlar sunmaktan hoşlananlardan iseniz; Meksika salatası ile hem renkli bir görünüm yaratabilir hem de yemeklerinizin yanında hoş bir salata sunabilirsiniz.Meksika Salatası Tarifi:
Malzemeler:
- 250 gram kuru Meksika fasulyesiz ya da konservesi
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 5-6 dal taze soğan
- 2 adet orta boy domates
- 3-4 adet kornişon turşu
- Yarım limon
- 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
Yapılışı:
- Kuru Meksika fasulyesiz kullanacak iseniz; en az 24 saat suda bekletip, ardından düdüklüde yarım saat haşlamalısınız. Fasulyeyi fazla miktarda hazırlayarak, dolabınızın derin dondurucu bölgesinde 3 ay kadar saklayabilir ve kullanmadan 1 saat önce çıkararak çözünmesini sağlayabilirsiniz. Konserve Meksika fasulyesiz kullanacak iseniz; yalnızca bol su ile yıkamanız yeterli olacaktır.
- Yeşillikleri ince ince kıymalısnız.
- Kornişon turşuları ve domatesleri zeytin büyüklüğünde küpler halinde doğramalısınız.
- Hazırlamış olduğunuz tüm malzemelerin üzerine tuzu da ilave ederek, eşit dağılım gösterecek şekilde karıştırmalısınız.
- Başka bir kapta, zeytinyağı, limonun suyu ve nar ekşisini karıştırarak, salata sosunu hazırlamalısınız.
- Servis tabağına almış olduğunuz salatanızın üzerine sosunu ilave ederek, salatanızı servis edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder